Hi!

Ik ben Anne-Brechtje, 25 jaar en in mijn atelier werk ik aan al mijn illustraties en ontwerpen. Met mijn man, zoontje en onze kat woon ik samen in Kampen in een appartement vol planten en gezelligheid.

annebrechtje staat voor unieke en persoonlijke producten. Door mijn eigen naam als bedrijfsnaam te gebruiken blijf ik niet alleen dicht bij mezelf, maar ook dicht bij jou. Hiermee probeer ik de persoonlijke aandacht te benadrukken waar ik naar streef als ik illustraties op maat maak voor jou, je gezin of je geliefden. Met liefde creëer ik een passende kaart of portret voor dat ene, bijzondere moment. Voor jullie trouwerij, love-weekend, jubileum, verjaardag of geboorte, niets is te gek om kaarten voor te ontwerpen. En zoek je een uniek cadeau voor een soortgelijke bijzondere gebeurtenis of wil je die ene persoon (of jezelf!) verrassen met een persoonlijk portret? Ook dat maak ik met veel liefde, tijd en aandacht.
Daarnaast is illustreren niet alleen mijn werk, maar ook mijn drijfveer en passie. When you do what you love you’ll never work a day in your life again. En dat is echt zo!

Mijn inspiratie haal ik uit de natuur en alles wat ik om me heen zie en meemaak. Het zijn niet altijd letterlijke weergaven van, maar vaak geïnspireerd op en heb ik daar mijn eigen verhaal of draai aangegeven. Ik haal situaties uit de ‘echte’ wereld om er daarna mijn eigen ding mee te doen. Het is vaak ook een combinatie; net zoals je in een droom allerlei onderdelen (onbewust) mixt die je op een dag hebt meegemaakt, alsof je de dag verwerkt. Zo is tekenen voor mij ook een soort verwerking van de dag of van leuke en minder leuke gebeurtenissen. Hierdoor is mijn werk persoonlijk, maar kan het ook herkenbaar zijn voor jou. Hier probeer ik vaak een vleugje humor in toe te passen. Zo hou ik mijn werk luchtig en wordt het geen zware kost. Vaak merk ik pas achteraf, net als je onbewust droomt over dingen die je bezighoudt, dat er een persoonlijk verhaal aan vast hangt. Zo maakte ik de ‘verhuizende kameel’ omdat ik was geïnspireerd door een bepaald kleurenpalet en wat oude illustraties. Later ontdekte ik dat het een terugkerend onderwerp illustreert: het vele verhuizen vroeger als kind. Mijn stijl heeft over het algemeen een rode draad, maar is ook iets vloeiend. Experimenteren hoort ook bij het proces en vind ik belangrijk voor het uiteindelijke resultaat.

 

Wil je met me samenwerken? Of heb je een vraag? Stuur dan een mailtje naar info@annebrechtje.nl of vul het contact formulier in op mijn website. 

Liefs en hopelijk tot snel,

Anne-Brechtje

 


Opleiding

Hogeschool voor de kunsten ArtEZ te Zwolle – illustration design (2012-2018)

Projecten

Trouwkaarten en stationery, geboortekaarten, familieportretten, illustraties op maat, logo ontwerp, illustraties in tijdschriften (Grammie magazine, Zin in Zorg), samenwerkingen 

 

Foto’s door Leonie