Illustraties beginnen voor mij met het wegdromen en experimenteren om het verhaal eigen te maken. De verfstroken en potloodstrepen wil ik graag over het papier voelen gaan, daarom werk ik (of begin ik) altijd analoog. Ik maak schetsen, maar vaak laat ik de illustratie ook op het papier ontstaan. Hierdoor ontstaat spontaniteit en speelsheid die je van tevoren niet kan bedenken. Het is voor mij een bevrijding om ‘regeltjes’ los te laten en ‘gewoon’ maar te doen. Gouache, waterverf en kleurpotlood combineren met druktechnieken vind ik ook heel interessant. De laatste tijd houd ik ervan delen van de illustratie te stencil printen om snel grote vlakken of achtergronden sfeer te geven. Maar ik ben ook iemand van de details en de kleine grapjes toevoegen in mijn werk.

Ik omring mezelf graag door de natuur en groen. Dit komt vaak terug in mijn illustraties, maar ook in mijn dagelijks leven. Van wandelingen in het bos tot (het streven naar) duurzaam leven.

Spreken mijn illustraties je aan? Ik maak graag illustraties voor tijdschriften, (kinder)boeken, groene bedrijven en andere illustratieve toepassingen. Laat een berichtje achter op info@annebrechtje.nl en ik stuur je zo snel mogelijk een berichtje terug!

Lieve groet,

Anne-Brechtje

 


Opleiding

Hogeschool voor de kunsten ArtEZ te Zwolle – illustration design (afgestudeerd in 2018)

Projecten

Illustraties in tijdschriften (Grammie magazine, Zin in Zorg)

Geboortekaarten, trouwkaarten en portretten in opdracht

Wholesale

Voor wholesale orders graag een mail sturen naar info@annebrechtje.nl

Foto’s door Leonie